Fakülte Dekanımız Prof .Dr. Ergin DURSUN, Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Başkanı Fehmi KİRAZ, Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özden GÜNGÖR, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Danışmanı Prof. Dr. Yunus KILIÇ ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan ELMALI’ nın açılış konuşmalarının ardından  Araş. Gör. Osman ZEYBEK  katılımcılara piyano dinletisi gerçekleştirdi.

Programın öğleden sonraki bölümünde düzenlenen panelin , “Çiftçi/Özel Sektör ve Kamu Kurumlarının Ziraat Fakültelerinden Beklentileri” başlıklı  birinci oturumu , Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan ÖZLÜ moderatörlüğünde , TAGEM Genel Müdürü Dr. Nevzat BİRİŞİK, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Metin TÜRKER, Ak Teknik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı  Ahmet KIRAN, Elimko Ltd. Şti. Serkonder Kurucu Üyesi Malik AVİRAL ve Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı , ATO Yönetim Kurulu Üyesi M. Ülkü KARAKUŞ’ un  sunumları ile gerçekleşti.

Programın, Türkiye’de Ziraat Mühendisliği Eğitimi Sorunları başlıklı ikinci oturumu Fakültemiz Önceki Dekanlarından Prof. Dr. Yetkin GÜNGÖR Moderatörlüğünde , Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nafi BAYTORUN, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Vahap YAĞANOĞLU, Fakültemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Sultan ÇOBANOĞLU, Prof. Dr. Numan AKMAN ve Prof. Dr. Barbaros ÖZER’ in sunumları ile sona erdi.