JICA Derneği; JICA ve  Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliğinde  15 Aralık 2016 tarihinde “Tarımda Katma Değer Yaratıcı Faaliyetler ve Japonya Deneyimi: Üretici-Müteşebbis-Öğrenci Buluşması” konulu panel gerçekleştirildi. Panelde, üretici ve müteşebbisler, öğrenci ve akademisyeler ile deneyimlerini paylaşarak bilgi alış-verişinde bulundular.
Panel, JICA Derneği Başkanı Prof. Dr. Hasan ATAR, JICA Türkiye Ofisi Ofis Başkanbaş Yardımcısı Eita NARITA ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan SÖYLEMEZOĞLU’nun konuşmaları ile başladı. Ardından JICA Türkiye Ofisi Kıdemli Program Sorumlusu Doç. Dr. Emin ÖZDAMAR’ın moderatörlüğünde panelistler;  Saliha AKBAŞ,  Arife AVCIOĞLU,  Uğur ALKURT ve Çetin YEŞİL sunumlarını paylaştı. Ayrıca, diğer Genç Liderler Programı katılımcıları ile Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun KUTUROĞLU da bölgelerindeki çalışmalar hakkında bilgi vererek panelistlere katkı sağladılar. Panel sonunda Trabzon’da üretilen ve farklı tatlara sahip süt reçeli katılımcılarla paylaşılarak bir beğeni anketi yapıldı.