Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Milli Savunma Bakanlığı arasında yapılan işbirliği uyarınca, Milli Savunma Bakanlığı Kalite Dairesi Başkanlığı Satın Alma ve Muayene Komisyonu personeline yönelik olarak düzenlenen “Gıdalarda Duyusal Değerlendirme “ konulu eğitimin ikincisi 21-23 Mart 2016 tarihlerinde Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümünde gerçekleşti. İlki 23-25 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitimin koordinatörlüğünü, Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr Ebru ŞENEL yapmakta. Doç. Dr. Ebru ŞENEL ve üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Kezban CANDOĞAN tarafından verilen eğitim kapsamında; “Gıdalarda duyusal değerlendirmenin önemi, değerlendirme ilkeleri, teknikleri” konularında teorik bilgiler ile süt ve süt ürünleri (yoğurt, beyaz peynir, kaşar peyniri, krem peynir, tereyağı), et (sığır eti, tavuk eti, hindi eti) ve ürünleri (sucuk, salam, sosis, kavurma), zeytin yağı ve balda duyusal değerlendirmenin nasıl yapılması gerektiği, bu ürünlerin tat-aroma, koku, görünüş, yapı ve doku özellikleri uygulamalı olarak verilmektedir.

Toplam üç gün ve 24 saatlik eğitimin üçüncüsünün Ekim 2016 tarihinde yapılması planlanmaktadır.