Ankara Üniversitesi  Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü tarafından ekolojik farkındalık yaratmak amacıyla, ‘ Kim Korkar Böcekten’ sloganı ile kurulan  Böcek Şenlik Okulu (BÖŞO), Bitki Koruma Bölümü öğretim üyemiz Prof.Dr Cem ÖZKAN ve bölüm öğrencileri ile birlikte 20.02.2016 tarihinde Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsünde öğretmenlere sertifikalı ekoloji eğitimi düzenledi.

40 kişilik iki grup halinde 80 öğretmenin ve Dekanımız Prof.Dr. Gökhan SÖYLEMEZOĞLU’nun katıldığı uygulamalı eğitimde katılımcılar böcek korkularını yenerek tür sayısı bakımından dünyanın en büyük canlı grubu olan böceklerin, ekolojiye katkıları konusunda bilgi sahibi oldular.

Eğitimlerden sonra katılımcılara katılım belgelerini Dekanımız Prof.Dr. Gökhan SÖYLEMEZOĞLU ve TEMA Vakfı Ankara Sorumlusu Mukadder EKREMOĞLU verdi.