Ziraat Fakültesi Dekanlığının ev sahipliğinde, Ziraat Mühendisleri Odası ve Türkiye Toprak Bilimi Derneği ortaklığıyla 5 Aralık Dünya Toprak Günü kutlamaları fakültemiz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarının ardından kutlamalar kapsamında “Tarım Politikalarının Belirlenmesi Açısından Sürdürülebilir Toprak ve Gübre Yönetimi” başlıklı 2 oturumluk panel düzenlendi. Toprak kaybının telafisinin mümkün olmadığı, korunması gereken en öncelikli doğal varlığın torak olduğu gerçeği ile Dünya Toprak Günü’ne dikkat çekildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı TAGEM, BÜGEM, TRGM Genel Müdürlük temsilcileri, üniversitelerden akademisyenler dahil geniş katılımlı paneller gerçekleştirildi.

Panellere  ait sunumlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.