EKI

Keçiören Belediyesinden Fakültemize İşbirliği Ziyareti

Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Merih KARAYOL, Ziraat Mühendisi Hidayet ÖZDAMARLAR ve Edebiyat Öğretmeni Merve Başer ile birlikte Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Uğur ALTUĞ ve Cumhurbaşkanlığı baş danışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu’nun asistanı Eda Bıyık, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ergin DURSUN’u makamında ziyaret ettiler. Ziyarette, Keçiören Belediyesi ile Fakültemiz arasında uzun yıllardır devam eden ve özellikle Mayıs ayından itibaren canlandırılan işbirliğinin daha da geliştirilmesi ve yeni alanlarda işbirliği yapılması konusu görüşüldü. Bu kapsamda; Keçiören ilçesine bağlı köylerde yerli ata tohumlarıyla üretim yapılması, elde edilen ürünlerin katma değerli hale dönüştürülerek çiftçilere daha yüksek gelir sağlanması, yerli hayvan ırklarının ıslah edilmesi, sürdürülebilir doğal çiftliklerin oluşturulması, endemik bitkilerin sergilenmesi için botanik parkı ve serasının yapılması, Ankara’nın tarım tarihi gibi konularda işbirliği yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.