EKI

Ankara Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Süt Fabrikasını Ziyaret

Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ergin DURSUN, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Necmettin CEYLAN ile Prof. Dr. Belgin ÇAKMAK ve Süt Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof Dr. Ayşa GÜRSOY, öğretim üyeleri Prof.Dr. Barbaros ÖZER ve Prof.Dr. Ebru ŞENEL’den oluşan heyetimiz 26 Eylül 2019 Perşembe günü Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği’ne bağlı Ankara İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cengizhan YORULMAZ’ı Gölbaşı’nda bulunan Süt Fabrikasında ziyaret etmişlerdir.

Birlik Başkanı Cengizhan YORULMAZ, Fakültemiz heyetine birliğin kuruluşu ve faaliyetleri ile süt fabrikasının özellikleri hakkında detaylı bilgiler aktarmıştır. Daha sonra, günlük 300 ton süt işleme kapasitesine sahip olan ve MÖ süt markasıyla ayran, pastörize ve günlük süt, koyun yoğurdu ve lor peyniri üretimi yapılan tesis gezilerek incelemelerde bulunulmuştur.

Ankara Birlik Başkanı Cengizhan YORULMAZ, Fakültemizin süt ürünleri üretiminde ihtiyaç duyması halinde fiziki imkanlar yönünden her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ve Fakültemiz öğrencilerine staj imkanı sağlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarını vurguladı. Dekanımız Prof. Dr. Ergin DURSUN ise Fakültemizle işbirliği yapma ve destek sağlama konusunda istekli olan Birlik Başkanı Cengizhan YORULMAZ’a teşekkür etti. Ayrıca, Fakültemizin birliğin ihtiyaç duyacağı konularda bilimsel ve teknik destek sağlayabileceğini belirtti. Ziyaret sonunda, süt ürünleri üretimi alanında işbirliğinin artırılması amacıyla Süt Teknolojisi Bölüm Başkanı ve heyette yer alan öğretim üyelerimizin önerileri doğrultusunda işbirliği yapılacak konuların değerlendirilmesini müteakiben, kararlaştırılacak konularda işbirliğinin güçlendirilerek sürdürülmesi konusunda görüş birliğine varılmıştır.