AğU
2019

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikret AKTAŞ Fakültemizi Ziyaret Etti

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikret AKTAŞ 07.08.2019 tarihinde Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ergin DURSUN’u makamında ziyaret etti. Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Necmettin CEYLAN ve Prof. Dr. Belgin ÇAKMAK’ın da hazır bulunduğu ziyaret esnasında, ülkemizin tarımsal yapılanmasına ilişkin mevcut durum ve sorunlar üzerinde genel değerlendirme yapıldı. Özellikle kooperatifleşmenin önemi, uygulanan teşvik sistemlerinde verimliliğin artırılması,  çiftçilerimizin gelirinin yükseltilebilmesi açısından hal yasasının durumu-uygunluğu, ülkemizin farklı bölgeleri için münavebe sistemlerinde olası sorunlar ve üretim planlaması gibi konularda Bitkisel Üretim genel Müdürlüğü ile Fakültemiz arasında işbirliği yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.