TEM

Sırbistan Büyükelçisi Sayın Zoran MARKOVIC’ e İade-i Ziyaret Gerçekleştirildi

Sırbistan Büyükelçisi Sayın Zoran MARKOVIC’in 24.05.2019 Cuma günü Fakültemizi ziyaretleri sırasında, Belgrad Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliği yönünde güçlü desteklerini vurgulaması üzerine başlayan temasların bir sonucu olarak 11 Temmuz 2019 tarihinde Belgrad Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile fakültemiz arasında imzalanan işbirliği antlaşması hakkında gelişmeleri görüşmek üzere iade-i ziyaret amacıyla 22 Temmuz 2019 Pazartesi günü Dekanımız Prof. Dr. Ergin Dursun ve Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Necmettin Ceylan Sırbistan Büyükelçiliği’ne gitmişlerdir.

Sırbistan Büyükelçisi Sayın Zoran MARKOVIC’in makamında gerçekleşen görüşmede fakülteler arasında başlayan bu hızlı ve sıcak işbirliğinden duyulan memnuniyet dile getirilmiştir. İkili anlaşmanın hayata geçirilmesi, bilimsel ve kültürel işbirliği açısından karşılıklı değişim ve proje işbirliklerinin başlatılması için Sayın Büyükelçi güçlü desteklerini yinelemiştir.  Görüşmede ayrıca Belgrad Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrenci topluluğu ile fakültemizde kurulacak Ziraat Fakültesi Uluslarararasılaşma Öğrenci Topluluğunun temasının sağlanması, karşılıklı ziyaretleri ve birlikte öğrenci çalıştayı düzenlemeleri konusu değerlendirilerek, işbirliğinin sürdürülmesi ve daha da güçlendirilmesi niyetleri karşılıklı olarak teyit edilmiştir.

Son derece verimli geçen ziyaretin bitiminde çekilen fotoğrafın ardından Sayın Büyükelçi Dekanımız Prof. Dr. Ergin Dursun ve Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Necmettin Ceylan’ uğurlamışlardır.