MAY
2019

Fakültemiz Zootekni Bölümü Araştırma Görevlisi Ayşe Övgü ŞEN’e GLOCAL AGE 2020 Kapsamında Araştırma Bursu

Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle Japonya (Niigata ve Fukushima Üniversiteleri) ve Türkiye (Ankara, Ege ve Ortadoğu Teknik Üniversiteleri) tarafında yer alan beş eğitim-öğretim kurumunun akademik işbirliğinde 2015 yılından beri yürütülmekte olan GLOCAL AGE 2020 “Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Üretimi Yüksek Eğitim ve Öğretiminde Küresel Kapasite Geliştirme” Türkiye-Japonya Uluslararası Öğrenci Değişim Projesi kapsamında fakültemiz Zooktekni Bölümü Araştırma Görevlisi Ayşe Övgü ŞEN, “Faculty of Agriculture Field Center for Sustainable Agriculture and Forestry, Niigata University” koşullarında (i) Japanese Crested İbis Türünde Genetik Çeşitlilik ve ayrıca, (ii) Türkiye Siyah Alaca Popülasyonunda Akrabalı Yetişme Katsayılarının Farklı İstatistik ve Genetik Yöntemlerle Hesaplanması ile ilgili araştırma faaliyetlerinde bulunmak üzere  6 ay süreyle burslandırılarak Japonya’ya gitmiştir.

Kazandığı araştırma bursu nedeniyle Araştırma Görevlimiz Ayşe Övgü ŞEN’i tebrik eder, başarılı çalışmalar dilerim.

Prof. Dr. Ergin DURSUN