MAY
2019

Tarla Bitkileri Bölümü Son Sınıf Öğrencimiz Cengiz Topel BOLAT’ın Büyük Başarısı

Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümü son sınıf öğrencimiz Cengiz Topel BOLAT, Bitki Islahçıları Alt Birliği (BİSAB) organize ettiği ve Türkiye Tohumcular Birliğinin (TÜRKTOB) desteklediği ve her yıl Ziraat Fakülteleri son sınıflarında okuyan öğrenciler arasında düzenlediği ödüllü yarışmaya katılmıştır. Öğrencimiz, bu yıl “Milli Çeşit Geliştirmede Yerel Çeşitler Neden Önemlidir” yarışma konusuna uygun olarak hazırladığı makalesi ile İkincilik Ödülü kazanmış ve bu ödülün karşılığı olarak 2000 TL’nin sahibi olmuştur. Öğrencimizin ödül kazandığı yarışma, 11 Mayıs 2019 Cumartesi günü Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Bitki Islahçıları Günü” kutlama töreni çerçevesinde yapılmıştır. Bu törene Fakültemizi temsilen Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek BAŞALMA ile birlikte Bahçe Bitkileri Bölümünden Merve KESİCİ, Bitki Koruma Bölümünden  Merve KAZAK ve Tarla Bitkileri Bölümünden Kübra Nur SELÇUK isimli öğrencilerimiz de katılmıştır. Bitki Islahçıları Gününe Farklı Ziraat Fakültelerinden katılım sağlayan Bölüm birincisi öğrencilere ve kendilerine nezaret eden akademisyenlere de günün anısına hediyeler verilmiştir.
Öğrencimizi  tebrik ediyor,başarılarının devamını diliyorum.

Prof.Dr. Ergin DURSUN