NIS

“Türkiye’de Şeker Politikaları” Semineri Gerçekleştirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı Şeker Dairesi Başkanı Sayın Dr. Mehmet HASDEMİR “Türkiye’de Şeker Politikaları” konulu semineri Fakültemiz Konferans Salonunda 10.04.2019 tarihinde gerçekleştirdi. Tarım Ekonomisi Bölümümüz Mesleki Uygulama Dersi kapsamında gerçekleştirilen seminere lisans ve lisansüstü düzeyde öğrencilerimiz katıldılar. Seminere Dekan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Necmettin CEYLAN, Tarım ve Orman Bakanlığı Şeker Üretim ve Planlama Daire Başkanı Sayın Nuh KAYGISIZ, Fakültemiz Döner Sermaye ve İşletmeler Koordinatörü Sayın Prof. Dr. Nurdan ŞAHİN DEMİRBAĞ, Tarım Ekonomisi Bölümü Başkanı Sayın Prof. Dr. Erdoğan GÜNEŞ, Tarla Bitkileri Bölümü Başkanı Sayın Prof. Dr. Dilek BAŞALMA ile öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz katıldı.

Seminerde; Türkiye’de şekerpancarı üretimi, ticareti ve yapısal durumu, sektörün dış ticarette rekabet olanaklarına yönelik stratejik yapılanması,  ekonomik gelişmeler ve çözüm önerileri tartışıldı. Seminer sonunda, Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Erdoğan GÜNEŞ ve bölüm öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Emine OLHAN tarafından Sayın Dr. Mehmet HASDEMİR’e teşekkür belgesi takdim edildi.