OCA

Fakültemiz Genç Girişimcilerinden Doktora Öğrencilerine Büyük Destek

Üniversitemiz Tarım Hayvancılık ve Gıda Teknokenti’nde yer alan Fakültemizin iki Kuluçka Firması, Insefish Su Ürünleri Ltd. Şti (Dr. Öğ. Üyesi Levent Doğankaya) ve TriMail Biyolojik Tarım Ltd. Şti (Zir. Yük. Müh. İsmail Atay), ortak çalışma yaparak TÜBİTAK 2244 Kapsamında Rekabet Öncesi Üniversite Sanayi İşbirliği Projesi Kazandılar.

Üniversite ve özel sektör işbirliği çerçevesinde “TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı” kapsamında alınan proje, fakültemiz ve üniversitemiz için ilktir. Sanayide öncü yerli ve yabancı firmaların farklı üniversitelerle işbirliği yaparak aldıkları bu projenin, üniversite ve özel sektör arasındaki işbirliğine önemli katkılar yapması yanında,  gençlerin akademik gelişimlerine de önemli katkılar sağlaması hedeflenmektedir. Proje; 5 doktora öğrencisine eğitimleri boyunca aylık 4.500 TL burs imkanı, doktora sonrasında ise ilgili kuruluşta Ar-Ge odaklı iş imkanı sağlıyor.

Kazanılan proje kapsamında, ülkemiz koşullarında tarım ilacı alternatifi faydalı böcek üretim teknolojilerinin geliştirilmesi ve böceklerden alternatif balık yemi geliştirilmesi amaçlanmıştır. Katma değerli ürün geliştirmeye yönelik kurgulanan bu proje hakkında daha detaylı bilgi almak ve/veya projede burslu çalışmak isteyen doktoraya başlamış adaylar, doğrudan proje yöneticisi Prof. Dr. Cem Özkan, teknokent firmaları sahipleri Dr. Öğr. Üyesi Levent Doğankaya ve Zir. Yük. Müh. İsmail Atay ile iletişime geçebilirler.

Projeleri kabul edilen hocalarımızı bu başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

Prof. Dr. Ergin DURSUN