EYL
2018

“Science Citation İndeks” Dergilerinde Özel Sayı Editörlükleri Görevleri Alan Doç. Dr. Umut TOPRAK Hocamızı Tebrik Ederiz.

Fakültemiz Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Umut Toprak, “Science Citation İndeks”’te taranan “Journal of Insect Physiology” (Elsevier) ve “Archives of Insect Biochemistry and Physiology” (Wiley) dergilerinin 2019 yılında yayınlanacak özel sayılarında Baş Editör olarak görev almıştır. Journal of Insect Physiology dergisinde yayınlanacak özel sayı “Böcek Peritrofik Matriksi” konusuna odaklanırken, bu sayıda Doç. Dr. Umut Toprak’a Cornell Üniversitesi’nden (A.B.D.) Prof. Dr. Ping Wang ve Ghent Üniversitesi’nden (Belçika) Prof. Dr. Guy Smagghe yardımcı editörler olarak eşlik edecektir. Archives of Insect Biochemistry and Physiology dergisinde yayınlanacak özel sayı ise “Böcek Fizyolojik Sistemlerinde ve Mücadelesindeki Moleküler Yaklaşımlar” konusuna odaklanırken, ilgili sayıda Doç. Dr. Umut Toprak tek sorumlu editör olarak görev alacaktır. Journal of Insect Physiology 1957 yılından beri yayınlamakta olup 2.733 etki faktörüne, Archives of Insect Biochemistry and Physiology ise 1983 yılından beri yayınlamakta olup 1.316 etki faktörüne sahip dergilerdir. Doç. Dr. Umut TOPRAK hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

Prof. Dr. Ergin DURSUN