TEM
2018

Fakültemizin Haymana Araştırma ve Uygulama Çiftliği Süt Sığırcılığı ve Tavukçuluk Birimlerinde TV Programı İçin Çekim Yapıldı

Haber Türk TV kanalında her Pazar ekrana gelen “Dr. Sinan İBİŞ ile Güzel Hayat” Programında yayınlanmak üzere Fakültemizin Haymana Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde hem süt sığırcılığı biriminde, hem de tavukçuluk biriminde çekimler yapıldı. Süt sığırcılığı biriminde yapılan çekimlerde; Dekanımız Prof. Dr. Ergin DURSUN süt verimi ve kalitesini etkileyen faktörler, kaba ve kesif yemin önemi ve çiftliğimizde yürütülen iyi tarım uygulamaları, süt sığırcılığında bilimsel ve teknolojik uygulamalar, araştırmalardan elde edilen bilimsel sonuçlardan yetiştiricilikte nasıl yararlanıldığı ve bu sonuçların kamu ve özel sektöre aktarılması konularında bilgi aktardı.
Tavukçuluk biriminde yapılan çekimlerde ise Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Necmettin CEYLAN, fakültemize ait 23000 kapasiteli yumurta tavuğu işletmesi ve burada yapılan araştırma geliştirme faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Fakültemiz tarafından üretilen yumurtalara halkımızın yoğun ilgi ve beğeni gösterdiğini, bu durumun özellikle fakültemizin konuya dair bilgi birikiminden ve kendi yemimizi en güvenilir ve sağlıklı bir biçimde çiftliğimizde üretmemizden kaynaklandığını vurgulayarak, fakültemiz akademisyenlerinin üniversite-sanayi işbirliğini geliştirme çabaları ve yürütülen araştırmalar hakkında bilgi verdi.