NIS
2018

Fakültemiz Bitki Koruma Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri Cansu Kandil ve Büşra Şahin’in Başarıları

Fakültemiz Bitki Koruma Bölümünde Doç. Dr. Hilal TUNCA’nın danışmanlığında çalışan 3. Sınıf Öğrencisi Cansu Kandil, Niğde Ömer Halis Hasdemir Üniversitesi’nde gerçekleşen Uluslararası katılımlı                 8. UTOK Öğrenci Kongresi’ne bir sözlü, 4 poster sunum ile katılmıştır. Öğrencimiz, Fransa INRA-Avrupa Birliği Projesi Kapsamında hazırlanan “Biyolojik Mücadelede Yeni Bir Strateji: Pestisitlere Karşı Dirençli Parazitoit ve Predatörler” konulu Sözlü sunumla ‘ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ’ almıştır. Benzer şekilde, Prof. Dr. Şerife BAYRAM’ın danışmanlığında çalışan Büşra Şahin hazırladığı “Entamopatojen Nematodlar” konulu Poster sunumuyla ‘İKİNCİLİK ÖDÜLÜ’ almıştır. Öğrencilerimizi ve Danışman hocalarımızı bu başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

Prof.Dr. Ergin DURSUN