AğU
2017

Öğretim Üyemiz Society for Invertebrate Pathology Virüs Bölümü Yönetim Kurul Üyeliğine Seçildi

Fakültemiz Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Umut Toprak, Böcek patolojisi ve Mikrobiyal Mücadele’nin dünyadaki uluslararası çatı kuruluşu olan “Society for Invertebrate Pathology”’nin “Virüs Bölümü”,  “Member at Large (Yönetim Kurulu Üyesi)” pozisyonuna seçilmiştir. 16 Ağustos 2017 günü University of California San Diego’da Society for Invertebrate Pathology’nin 50. Kongresinde gerçekleştirilen toplantıda, üyelerin çoğunluğunun oyunu alan Doç. Dr. Umut Toprak, 2 yıl süreyle bu görevi icra edecektir.  Society for Invertebrate Pathology, 1967 yılında kurulan ve böceklerle mücadelede mikrobiyal etmenlerin kullandığı alternatif mücadele stratejilerinin geliştirilmesiyle ilişkili dünyadaki en büyük bitki koruma organizasyonunu oluşturmaktadır. Doç. Dr. Umut Toprak’ı bu başarısından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

Prof. Dr. Ergin DURSUN