TEM

Fakültemizi Seçecek Öğrencilerimize “Burs Müjdesi..”

Ziraat, Tarım ve Su Ürünleri, bu alanlar, ülkemizin elindeki en büyük değerleridir. Bu programlar aslında pek çok Avrupa ülkesinde ilgi odağı olan, iyi öğrencinin tercih ettiği programlardır.

Bu kapsamda bu programları tercih edecek başarılı öğrencileri desteklemek amacıyla ziraat, ve su ürünleri odaklı devlet üniversitesi programlarına yerleşecek ilk üç sıradaki öğrencilere eğitim süreleri boyunca “YÖK Bursu” verilmektedir.

YÖK Bursu miktarı aylık *625 TL olup 12 ay boyunca ödenecektir.

Burs verilecek programlarımız şunlardır:

Ziraat – Tarım Programları :

“Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma,  Süt Teknolojisi, Tarım Ekonomisi, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Zootekni.”

Su ürünleri Programları :

Su Ürünleri Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği (İngilizce)

YÖK BURSU öğrencilerimize hayırlı olsun…

Şartlar:
a) T.C. vatandaşı olmak.
b) ÖSYM Başkanlığı’nca yapılan 2018 ÖSYS sonucunda, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek Devlet üniversitelerindeki lisans programlarına ilk üç sırada yerleşmiş olmak.
c) Öğrencinin yerleştiği lisans programı, tercihlerinin arasında ilk 15 tercihinin içinde yeralmış olmak.
ç) Önceden, yurtiçinde veya yurtdışında, herhangi bir lisans derecesine sahip olmamak.
d) Sınavın yapıldığı yıl, Yükseköğretim Kurulunca belirlenen alanlardan birine ÖSYM tarafından yapılan ilk yerleştirmede yerleşmiş ve kesin kayıt yaptırmış olmak.
Yukarıda yer alan şartları sağlayan öğrencilere zorunlu hazırlık sınıfı ve lisans öğrenim süresi(4 yıl, çift anadal programında kayıtlı öğrencilere ise en fazla 5 yıl) boyunca ağırlıklı genel notortalamasının yıllık olarak 4 üzerinden 2,5 veya 100 üzerinden 65’in altına düşmemesi şartıyla 2017 yılı için aylık 625 TL (12 ay boyunca) “YÖK Destek Bursu” verilecektir.
“YÖK Destek Burslarını” almaya hak kazanan öğrencilerin öğrenim gördükleri süre içerisinde aldıkları diğer burslar ve krediler devam eder.
Burslara ilişkin ayrıntılı bilgiye Yükseköğretim Kurulu’nun internet sayfasında yer alan

adresinden ulaşılabilecektir.

*2018 yılı için verilecek “YÖK Destek Burslarının” yıllık artış oranı Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından belirlenecektir.