OCA
2017

Fakültemiz AGROEXPO-EURASIA 12. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarına katıldı…

Ülkemizde gerçekleştirilen tarım sektörünün en büyük uluslararası fuarlarından olan ve ORİON Fuarcılık tarafından organize edilen, AGROEXPO-EURASIA 12. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 19 Ocak – 22 Ocak 2017 tarihleri arasında İzmir – Gaziemir Uluslararası Fuar alanında gerçekleştirilmiştir. Anılan fuar 110 bin m2’lik kapalı alan ve 337 bin m2 açık alanda, yurtiçi ve yurtdışından birçok firmanın katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Fuara Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi de Fakülte bünyesinde geliştirmiş oldukları Ar-Ge projeleriyle A3061 numaralı stantta katılım sağlamıştır. Tarım Makinaları Bölümünden Prof.Dr. Ali İhsan ACAR “Çiftçi Ölçeğinde Bir Gazojen Cihazı Geliştirilmesi”, Prof.Dr. Ahmet ÇOLAK “Çiftçinin Üretebileceği Yeni Nesil Traktör Yakıtı Geliştirilmesi”, Prof.Dr.Ramazan ÖZTÜRK “Haymana Araştırma ve Uygulama Çİftliği (HAVUÇ)’nin Güneş Enerjisi Potansiyelinin Belirlenmesi”,  Prof.Dr. İlknur DURSUN “Helisel Pervazlı Batörlü Ayçiçeği Harman Makinası Projesi”, Prof.Dr. Mustafa VATANDAŞ “Elektronik Sağım Teknolojileri”, Prof.Dr. Recai GÜRHAN “ Hidrolik Enerji Çevrimli Sulama Pompaj Tesisi Projesi”,  Prof.Dr. Ayten Onurbaş Avcıoğlu “Hayvansal ve Bitkisel Atıklar İçin Biyogaz Tesisi Tasarımı”,  Prof.Dr. Ergin DURSUN “Kaydırmalı Pulluk Geliştirilmesi ve Toprak İşleme Kalitesi Açısından Değerlendirilmesi”, Prof.Dr. Metin GÜNER “Determination Of Pneumatic Conveying Characteristics Of Some Agricultural Materials”, Prof.Dr. Kamil SAÇILIK “Modern Kurutma Teknikleri ve Uygulaması”, Prof.Dr. Hasan H. SİLLELİ “Seralar İçin Esnek, Çok Fonksiyonlu, Akıllı Kontrol Sistemlerinin Geliştirilmesi”,  Doç.Dr. Ufuk TÜRKER “Tarım Traktörlerinde Yeni Enerji Verimliliği Sınıflandırılması”, Dr. M.Barış EMİNOĞLU “Meyve Hasat Platformu”, Araş.Gör. T.Göktürk Seyhan geliştirmiş olduğu “Sera Takip Sistemi” projeleriyle katılarak tanıtımlarını sektör paydaşlarına yapmışlardır. Çok yoğun bir ziyaretçi ilgisinin olduğu Fakülte standında çok sayıda yerli ve yabancı konuk ağırlanarak, gerek geliştirilen projeler ve gerekse de yeni proje fikri ve işbirliği önerileri hakkında birinci elden görüş alış verişi yapılması imkânı bulunmuştur. Bunların yanısıra, tarım sektörünün önde gelen yazılı ve görsel basın temsilcileriyle de röportajlar yapılmıştır. Bu kapsamda tarım tv ler ile çekimler gerçekleştirilerek her araştırmacının projelerini görsel basında da tanıtma fırsatı bulunmuştur. Fuara ilişkin bazı görseller aşağı da yer almaktadır.