HAZ

Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Birincilik Ödülü…

Fakültemiz Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cem ÖZKAN danışmanlığında, Ziraat Mühendisi Yurdagül ESERKAYA  Ankara Üniversitesi Teknokent Kuluçka Merkezi’nde yürüttüğü çalışma ile 24.05.2016 tarihinde, Swiss Hotel İzmir Convention Center’da Ege İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Gıda Ar-ge Proje Pazarına  katıldı. Çalışmada, biyolojik mücadelede konukçu ve av olarak kullanılan İncir kurdunun, atık ürünler kullanılarak ekonomik ve standart yeni bir besin üretilmesi ile katma değeri yüksek biyolojik mücadele etmenlerinin üretimine katkı sağlamak hedeflendi. Bu amaçla incir kurdu besini olarak üzüm ve aspir posası kullanıldı. Bu atıkların laboratuvar koşullarında değerlendirilmesi ile standart bir yeni besin oluşturularak biyolojik mücadele uygulamaları için daha ekonomik bir girdi üretildi.

Biyolojik mücadele konusunda gerçekleştirilen çalışma, 409 proje arasından seçilip sergilenen 50 proje içinde en iyi araştırma ödülüne layık görüldü.

Ar-ge (1)

Ar-ge (2)