ŞUB

AB Eğitim Programları Koordinatörlüğü Duyurusu

Konsorsiyum koordinatörü olan ATO girişimiyle, staj için öğrenci kabul edebilecek şirket ve kurumlarla iletişime geçilmiş ve bu amaçla bir şirket havuzu oluşturulmuştur. YİTAK kapsamında yeni dönem stajyer öğrenci seçimlerine kısa süre içinde başlanacağından, başvuru yapmayı düşünen öğrencilerimizin faydalanabilecekleri YİTAK şirket havuzu incelemeye ve tercihe açılmıştır. Söz konusu tercih havuzuna aşağıdaki bağlantı adresinden erişilebilir.

YİTAK 2015-2017 faaliyetleri için belirlenmiş olan “İstihdam Odaklı Staj” stratejisi çerçevesinde, öğrencilerimizin tercihen 8-12 ay arasında yapacakları faaliyetlere öncelik verilecektir. Bununla amaçlanan, öğrencilerimizin faaliyetlerini tamamlamalarını takiben ATO desteği ile kısa süre içerisinde istihdam edilebilmelerine zemin hazırlamaktır. Erasmus programı kapsamında, mezun duruma gelecek öğrencilerin de artık faaliyette bulunabilmeleri mümkün olduğundan, özellikle son sınıf öğrencilerimizin uzun dönemli faaliyetlere katılabilecekleri değerlendirilmektedir. Bununla birlikte, öğrencilerimizin tercih edecekleri firma ya da kurumlar yukarıdaki şirket havuzu ile sınırlı olmayıp, kendi edinecekleri davet mektuplarıyla faaliyete başvurmaları mümkün olacaktır.

YİTAK Konsorsiyumunu daha iyi tanıtmak üzere, ATO temsilcilerinin katılımıyla bir bilgilendirme toplantısının düzenlenmesi de planlanmakta olup, tarihin kesinleşmesini takiben öğrencilerimize duyurulacaktır.

AB Eğitim Programları Koordinatörlüğü