ŞUB
2016

Çankırı Belediyesi ile Tarım ve Peyzaj konularında ortak projelerin hazırlanması kararlaştırıldı…

Çankırı Belediye Başkanı Sn. İrfan DİNÇ ve Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Selahattin AYKURT 02.02.2016 tarihinde Fakültemizi ziyaret etmişlerdir. Dekanımız Prof. Dr. Gökhan SÖYLEMEZOĞLU, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. İlhami BAYRAMİN, Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyelerimiz  Prof. Dr. Halim PERÇİN ve Prof. Dr. Oğuz YILMAZ’ın katıldığı toplantıda Çankırı Belediyesi ile özellikle Çankırı ilinin tarımsal potansiyeli dikkate alınarak; Tarım ve Peyzaj konularında ortak projelerin hazırlanması kararlaştırılmıştır. Bir protokol çerçevesinde, Çankırı ilimizin fakültemiz öğretim üyeleri tarafından ziyaret edilmesi, proje olanaklarının araştırılması ve işbirliği yapılması planlanmıştır.  Çalışmalarda Avrupa Birliği kaynaklarının kullanılabileceği, Çıkara Köprü Bahçelerinin arazi kullanım planlamaları ve Kent Kileri gibi kullanım potansiyelleri, Çuvadar’da bulunan termal kaynaklarının ve mevcut orman dokusunun Agro Turizm alanlarında kullanımı ile peyzaj master planlarının hazırlanması konuları üzerinde ortak fikir birliğine varılmıştır.

cankiri1

Yazar Hakkında