1. Ulusal Sütçülük Kongresi, 25-26 Mayıs 2017 tarihlerinde Fakültemiz Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Kongrenin açılış konuşmaları, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nusret YAZICI, Rektörümüz Prof.Dr. Erkan İBİŞ, Dekanımız Prof.Dr. Gökhan SÖYLEMEZOĞLU, SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Tarık TEZEL ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof.Dr. Hamdi Barbaros ÖZER tarafından gerçekleştirildi.
Ankara Üniversitesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner DEMİRER’in sunduğu “Gıda, Beslenme ve Kanserden Korunma”  çağrılı bildirinin ardından Kongre iki gün boyunca poster sunumları ve yedi oturumda sözlü bildiriler ile devam etti.
Kongre ‘”Küresel Süt Endüstrisinde Türkiye Nasıl Konum Almalı? Rekabetçilik mi? Rekaberlik mi?” konulu Panel ve Değerlendirme ile son buldu.