Süt sektörü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tarımsal faaliyetlerin önemli bir bölümünü karşılamaktadır. Son yıllarda, süt teknolojisi ve biliminde yaşanan gelişmeler sonucunda hem yeni ürünler tüketicilerin beğenisine sunulmuş hem de süt ve süt ürünlerinin sağlık etkileri konusunda yeni yaklaşımların tartışmaya açılmasına neden olmuştur. 1. Ulusal Sütçülük Kongresi süt bilimi ve teknolojisindeki son gelişmelerin ve ülkemiz süt sektörünün küresel rekabette ve tarımsal sürdürülebilirlikte başarılı olabilmek için izlemesi gereken stratejilerin tartışılacağı bir platform olarak planlanmaktadır. Kongrenin ana düzenleyicileri Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türkiye Süt, Et ve Gıda Üreticileri ve Sanayicileri Birliği (SETBİR)’dir.

 Ana Konular

Kongrenin öncelikli konuları aşağıda sunulmaktadır:

  • Süt işleme teknolojisi,
  • Süt bilimi,
  • Süt mikrobiyolojisi
  • Fonksiyonel süt ürünleri
  • Yenilikçi süt ürünleri
  • Süt ve sağlık ilişkisi
  • Sütçülük ve kırsal kalkınma
  • Küresel rekabette Türkiye süt endüstrisi
  • Süt sektöründe kamusal destek politikaları
  • Geleneksel süt ürünleri
  • Süt endüstrisinde AR-GE yatırımları

Bu konular dışında da sözlü ya da poster bildiriler kabul edilebilecektir.

 

Özet gönderim adresi: Doç.Dr.Ayşe Gürsoy      gursoy@agri.ankara.edu.tr

Önemli Tarihler
İlk duyuru2.12.2016
Bildiri gönderimi için son tarih17.02.2017
Değerlendirme sonuçlarının ilanı27.02.2017
Erken kayıt için son gün03.04.2017
Kongre tarihi25-26.05.2017
 

Kongre Yeri

  1. Ulusal Sütçülük Kongresi Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda (Dışkapı Yerleşkesi) gerçekleştirilecektir.

 

Bildiri Yazım Kuralları

  1. Yazının başlığı 14 punto, koyu, ortalanmış şekilde olmalıdır. Başlıktan sonra Times New Roman, 10 punto, ortaya hizalı olarak yazarların adı ve soyadı verilmeli, altına Times New Roman, 9 punto olarak “Üniversite adı, Fakülte adı, Şehir, e-mail adresi yazılmalıdır.
  2. Özet; kısa literatür bilgisi, amaç, materyal ve yöntem, bulgular ve tartışma ile sonuç içerecek şekilde etkin olarak anlatılarak yazılmalıdır (bu alt başlıklar bulunmayacak).
  3. Bildiri 300 sözcüğü geçmeyecek şekilde Türkçe özet Times New Roman, 12 punto büyüklüğünde satır aralığı 1.5 olmalıdır. Kenar boşlukları üst, alt ve sağ kenar boşluk 2.5 cm, sol kenar boşluk 3 cm olarak hazırlanmalıdır.
  4. Özetlerden sonra en fazla 4 anahtar sözcük bulunmalıdır.
  5. Bildirinin şekli özette belirtilmelidir.
  • Düzenleme Kurulu

    Prof.Dr.Barbaros Özer (Başkan)
    Ankara Üniversitesi
    Doç.Dr.Ayşe Gürsoy (Sekreter)
    Ankara Üniversitesi
    Dr.Oktay Yerlikaya (Üye)
    Ege Üniversitesi
    Elif Yücel (Üye)
    SETBİR
    Ferda Gerger Yıldırım (Üye)
    ET ve Süt Kurumu
    Araş.Gör.Ceren Akal (Üye)
    Ankara Üniversitesi
    Araş.Gör.Nazlı Türkmen (Üye)
    Ankara Üniversitesi
    Yrd.Doç.Dr.Tuğba Kök-Taş(Üye)
    Süleyman Demirel Üniversitesi
    Dr.Elif Özer (Üye )
    Ege Üniversitesi
    Dr.Şebnem Öztürkoğlu Budak (Üye)
    Ankara Üniversitesi
    Araş.Gör. Elif Ayşe Anlı (Üye)
    Ankara Üniversitesi
  • Bilim Kurulu

    ÜyeAdres
    Prof.Dr.Sibel AkalınEge Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü
    Prof.Dr.Necati AkbulutEge Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü
    Prof.Dr.İ.Ethem AkçılAnkara Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyopatoloji Bilim Dalı
    Yrd.Doç.Dr.Filiz Yıldız AkgülAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü
    Prof.Dr.Mutlu AkınHarran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Prof.Dr.Nihat AkınSelçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Prof.Dr.Serdar AkınHarran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Yrd.Doç.Dr.Aslı AkpınarCelal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Prof.Dr.Meral Kılıç Akyılmazİ.T.Ü. Kimya-Metalurji Fakültesi Gıda Mühendilsiği Bölümü
    Prof.Dr.Metin AtamerAnkara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü
    Prof.Dr.Yahya Kemal AvşarMustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Dr.Serdar AydemirENKA Süt Ürünleri A.Ş.
    Prof.Dr.Pelin Arıbal AyralAnkara Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyopatoloji Bilim Dalı
    Prof.Dr.Aykut AytaçHacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Yrd.Doç.Dr.Selda BulcaAdnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Prof.Dr.Coşkun CeylanAnkara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü
    Prof.Dr.Songül ÇakmakçıAtatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Doç.Dr.Nayil DinkçiEge Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü
    Prof.Dr.Yaşar Kemal ErdemHacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Prof.Dr.Ramazan GökçePamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendilsiği Bölümü
    Prof.Dr.Bülent GülçubukAnkara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü
    Prof.Dr.Zehra GülerMustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Yrd.Doç.Dr.İlhan GünMehmet Akif Ersoy Üniversitesi Burdur MYO
    Doç.Dr.Sema GünAnkara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü
    Yrd.Doç.Dr.Onur GüneşerUşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Prof.Dr.Asuman GürselAnkara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü
    Doç.Dr.Ayşe GürsoyAnkara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü
    Doç.Dr.Oğuz GürsoyMehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Prof.Dr.Mehmet GüvenÇukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Prof.Dr.Nuray GüzelerÇukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Prof.Dr.Adnan Hayaloğluİnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendsliği Bölümü
    Yrd.Doç.Dr.Binnur KaptanNamık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Doç.Dr.Cem KaragözlüEge Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü
    Doç.Dr.Demet KaramanAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü
    Doç.Dr.Gökhan KavasEge Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü
    Prof.Dr.Sevim KayaGaziantep Üniversitesi Mühendsilik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Doç.Dr.Harun KesenkaşEge Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü
    Prof.Dr.Özer KınıkEge Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü
    Doç.Dr.Seval KırdarMehmet Akif Ersoy Üniversitesi Burdur MYO
    Doç.Dr.Nurcan KocaEge Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Prof.Dr.Celalettin KoçakAnkara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü
    Prof.Dr.Ahmet KüçükçetinAkdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Prof.Dr.Zeynep Güzel SeydimSüleyman Demirel Üniversitesi Mühendsilik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Prof.Dr.Atıf Can SeydimSüleyman Demirel Üniversitesi Mühendsilik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Yrd.Doç.Dr.Tuba ŞanlıAnkara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü
    Doç.Dr.Ebru ŞenelAnkara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü
    Doç.Dr.Bedia ŞimşekSüleyman Demirel Üniversitesi Mühendsilik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Doç.Dr.Birce TabanAnkara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü
    Doç.Dr.Ali TopcuHacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Prof.Dr.Harun UysalEge Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü
    Doç.Dr.Gülfen ÜnalEge Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü
    Prof.Dr.Nuray YazıhanAnkara Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyopatoloji Bilim Dalı
    Prof.Dr.Atila YetişemiyenAnkara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü
    Prof.Dr.Metin YıldırımÖmer Halisdemir Üniversitesi Mühendsilik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Prof.Dr.Zeliha YıldırımÖmer Halisdemir Üniversitesi Mühendsilik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Prof.Dr.Yonca Karagül YüceerOnsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendsiliği Bölümü